You are here:

Leaderful Organizing: effectiever werken aan sociale verandering

20230603_144755
Leaderful Organizing: effectiever werken aan sociale verandering
 

Hoe wapenen we sociale bewegingen en activisten beter voor de enorme uitdagingen waar ze vandaag mee geconfronteerd worden? Welke noden en obstakels staan vandaag in de weg van effectieve acties en campagnes? Welke sterktes blijven onderbenut door een gebrek aan een dienende structuur en cultuur? Het blijven uitdagende vragen, maar na bijna drie jaar hebben we toch een stukje van de puzzel ontrafeld.

Samen met onze projectpartners, met name Ulex, ECON en ZA, hebben we al die tijd gewerkt aan materiaal dat organisaties een stapje vooruit kan helpen door van onderuit bijkomende draagkracht te creëren. De manier waarop je dat doet, omschrijven we als “leaderful organising” (letterlijk is dat “leidervol organiseren”, m.a.w.: inzetten op gedeeld leiderschap zodat veel meer mensen verantwoordelijkheid kunnen nemen en we samen sterker worden).

 
Zoek je inspiratie om zelf rond dit thema aan de slag te gaan? Ontdek dan hier alle publicaties: een toolkit, een curriculum (met sessie plannen als je zelf een workshop wil geven) en zelfs een heus trainershandboek wachten op jou! Uiteraard mag je ons ook steeds contacteren voor een workshop en dan verkennen we graag samen met jouw organisatie het thema wat dieper.
 
We hebben dit Erasmus+ project tot een goed einde gebracht, met steun van de Europese Unie. De inhoud blijft de uitsluitende verantwoordelijkheid van de projectpartners.