You are here:

Sociaal-cultureel middenveld spreekt zich uit in solidariteit met het Palestijnse volk

uitgelicht
Terwijl er elke dag bommen worden gegooid op Gaza, een van de dichtstbevolkte gebieden op aarde, blijft het nog te stil in België. Ook organisaties uit het sociaal-cultureel middenveld kunnen zich luider laten horen. Daarom lanceerden wij een oproep om een gemeenschappelijk signaal geven vanuit de sector in solidariteit met het Palestijnse volk. Bovendien willen wij ons ook uitspreken tegen de aanvallen door politici op organisaties die zich uitspreken voor Palestina. Op vrijdag 20 oktober publiceerden we, samen met tal van andere sociaal culturele organisaties, onderstaande tekst: 
 

Sociaal-cultureel middenveld spreekt zich uit in solidariteit met het Palestijnse volk. 

We veroordelen de kolonisatie van Palestina door Israël en het geweld tegen burgers. Het geweld kan enkel stoppen bij het einde van de bezetting, het einde van het apartheidsregime en het einde van de schending van de mensenrechten.

We veroordelen politici die middenveldorganisaties viseren en intimideren, wanneer ze zich uitspreken in solidariteit met het Palestijnse volk. Een kritische stem brengen is een essentiële taak van het maatschappelijk middenveld. Dreigen om subsidies af te nemen is een ongepast antwoord op het opnemen van deze rol. 

We veroordelen media die een verkeerd beeld schetsen van de situatie door de context van de bezetting te negeren. Hierdoor beïnvloeden ze de publieke opinie met onvolledige informatie. Het is de verantwoordelijkheid van de media om gebeurtenissen te schetsen in hun historische context. 

Doorbreek de stilte.
Spreek je uit.
Gebruik je sociale media.
Kom op straat. 
 
Ondertekend door: LABO vzw, Vrede vzw, DeWereldMorgen, De Transformisten, Catapa, Toestand vzw, Curieus, Vredesactie, Mensenrechtenliga, Refu Interim, Climaxi, NavBel.
 
Wenst uw organisatie dit ook te ondertekenen? Stuur ons een bericht.