You are here:

Een mooie stage op professioneel en persoonlijk niveau

Mijn tijd hier in het mooie Gent zit er alweer op. En jeetje, wat is de tijd snel gegaan, zeg! Na een half jaar hier gewoond en stage gelopen te hebben binnen LABO vzw kan ik wel zeggen dat ik met een big smile kan terugkijken op deze periode.

 

 

“De zoveelste Hollandse dame”

Ik was de zoveelste Hollandse dame (haha) in het kernteam en heb heel veel verschillende werkzaamheden gedaan bij LABO vzw. Hierdoor heb ik van alles wat kunnen meepakken op het gebied van werkvormen binnen de beweging tot aan administratieve taken en het organiseren van activiteiten.

Ik heb veel geleerd op professioneel, maar ook op persoonlijk niveau. En ja, dat is natuurlijk wel logisch als je stage loopt bij een organisatie die zich bezighoudt met thema’s rond Kritisch Burgerschap!

 

“Ik verlegde mijn grenzen”

mireille

Ik begon met het organiseren van de LABO-teamdag en daarnaast ging ik wel eens mee naar workshops of vormingen om te observeren en mee te helpen.

Ik verlegde mijn grenzen en voerde mijn eerste sociale actie door middel van het veranderen van straatnaambordjes van Leopold II naar aanleiding van de Dag van het Kritisch Burgerschap. Samen met Pieter begeleidde ik de ECOlogica-Circles 4 Change en ik organiseerde mee het Back to Ruralfestival. Ook ben ik mee geweest naar Calais en Duinkerke om mee te helpen in de vluchtelingenkampen daar en ik tuinierde gezellig mee in de moestuin in de Boerse Poort.

Ik heb enorm genoten van alle activiteiten waar ik aan heb deelgenomen als medeorganisator, maar zeker ook als deelnemer. Ik heb verschillende organisaties in Gent leren kennen, veel mogen ervaren en ik kan alleen maar zeggen dat ik daar een bult lieve mensen heb leren kennen.

 

“dag fijne mensen”

Wat ik mooi vind aan LABO vzw, is dat ze zo hard focust op de uniekheid van ieder individu. Ieder, vanuit zijn eigen omgeving en ervaringen, heeft een bepaalde denkwijze en mag die hebben. Door op creatieve manieren in gesprek te gaan met mensen zorgt LABO vzw ervoor dat bepaalde maatschappelijke thema’s en vraagstukken in vraag worden gesteld en dat daar over in dialoog kan worden gegaan. Want Leren, Ageren, Bewegen & Organiseren doe je zeker niet alleen!

Dag, dag Coupure, dag nachtwinkels, dag tram, dag gezellige speciaalbiercafeetjes, dag mooie kathedralen, dag Bourgoyen, dag dronken Overpoortgangers, dag lekkere frietjes en dag dag fijne mensen!

Deze stad met al haar allures heeft zeker een plekje in mijn hart veroverd en dit zal dan ook niet de laatste keer zijn dat ik vanaf hier wegrijd naar het ook zo mooie Friesland!