You are here:

Tuinieren met LABO vzw

LABO heeft sinds kort haar eigen tuinwerkgroep. Deze wroetende wormen gaan regelmatig tuinieren in hun tuinkamer van de Boerse Poort in Gent. Sluit je aan en leef je uit in onze groente- en fruittuin.

 

 

2016-06-07 17.23.13                       2016-05-10 18.24.05

 

De gedachte

Vanuit LABO vzw hechten we vanuit onze missie en visie voor kritisch burgerschap veel belang aan onze relatie met de natuur. De ecologische crisis hangt integraal samen met alle andere crisissen. Een kritisch burger voelt zich verbonden met alles wat leeft en put hier inspiratie uit voor maatschappelijke verandering. Een op permacultuur geïnspireerde tuin is een doelgerichte manier om die verbondenheid met onze natuurlijke omgeving op te zoeken en te stimuleren. Daarom vormt deze tuin dan ook een integraal onderdeel van onze beweging. 

In de tuinkamers van de Boerse Poort waan je jezelf ver van de Gentse stadsdrukte. De Boerse Poort is nog geen 10 minuten met de fiets vanuit de Gentse binnenstad en ligt vlakbij het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. In onze tuinkamer tuinieren we samen met iedereen die ons graag wil vervoegen om tot rust te komen in de natuur, te leren over planten en dieren, graag groentjes en fruit wil kweken, de ander of zichzelf wil ontmoeten. 

 

tuinfeest_20160619_09

 

Hoe verloopt het praktisch?

Een kleine trekkersgroep is verantwoordelijk voor het algemene reilen en zeilen van de tuin. Via gemeenschappelijke tuindagen nodigen we iedereen uit om mee te helpen. Soms is er eens een klein feestje of een activiteit te doen in de tuin. We werken met een gesloten Facebookgroep om onderling met elkaar te communiceren en elkaar op de hoogte te houden.

 

Ja, ik wil tuinieren!

Wil je graag meewerken in onze tuin? 

  1.    Stuur een mailtje naar 'wroetendewormen@labovzw.be',
  2.   Word lid van onze Facebookgroep. Je wordt toegelaten tot de groep nadat je een van onze trekkers hebt gesproken of ons een mailtje hebt gestuurd.