You are here:

5 zaken waarmee de interne LABO-organisatie inspireert

bakfiets2

Het zijn mijn laatste dagen als stagiaire bij LABO vzw. Ik (Lowiese) heb op een relatief korte tijd LABO intensief en van zeer dichtbij leren kennen. 

Iets wat LABO vzw kenmerkt is haar poging om de daad bij het woord te voegen, to walk the talk. De organisatie wil consequent zijn met de eigen idealen en de eigen missie en visie en tracht deze ook zoveel mogelijk uit te dragen. Het team is steeds op zoek naar mogelijkheden om maatschappelijke alternatieven hier en nu te creëren. Hoewel dit zeker niet altijd lukt en 100% 'prefiguratief' zijn een utopie is, vind je hier alvast enkele zaken waar LABO in slaagt. 

Want af en toe is het nodig om zonder enige vorm van bescheidenheid te zeggen dat LABO vzw goe bezig is! Meer van dat in 2017  😉

 

 

1. Horizontale organisatiestructuur

Het is één van de zaken die je als stagiaire meteen voelt. Je bent deel van het geheel en er wordt ook naar jouw mening gevraagd die even waardevol is als die van de anderen.

10994459_954352741289840_3795333503395732566_n

 

2. Duurzaam engagement

LABO vzw zet sterk in op duurzaam engagement om burn-out te vermijden. Zo tracht het team twee keer per week een gezamenlijk rust- en gemeenschapsmomentje te installeren.

gemeenschapsmomentje

 

3. De bakfiets!

Met de aankoop van een elektrische bakfiets, is er een duurzaam en sociaal vervoersmiddel om materiaal (of collega's) te vervoeren.

bakfiets

 

4. één  auto voor de LABO-familie

LABO vzw doet aan autodelen waarbij verschillende mensen één auto gebruiken. Autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een wagen: meer ruimte voor minder wagens! 🙂

 

5. Een eigen LABO-tuin

De LABO-tuin zorgt voor een natuurrijke omgeving waar heel wat Sociale Laboranten hun groenste vingers bovenhalen om de tuin te onderhouden. Centraal staat het contact met de natuur en op een ecologisch vriendelijke manier groenten en fruit te kweken.

tuinierwerkgroep