You are here:

Duurzaam festival oogst succes

Back to Rural festival - Dit jaar organiseren we de tweede editie van 28 tot 29 mei! - Opnieuw in de Boerse Poort. Ga naar het Facebookevenement om foto's te zien.

Een rurale en duurzame toekomst is in zicht! Dat werd wel duidelijk tijdens de tweede editie van het Back to Ruralfestival. Inspiratie was over het hele festivalterrein te vinden tijdens het weekend, gaande van de workshops tot spontane creatieve uitingen bij de bezoekers.

Ook het weer heeft ons niet in de steek gelaten. Ondanks de voorspellingen hebben we zondagnamiddag pas de eerste druppels gevoeld. Die zijn natuurlijk ook broodnodig voor een duurzame toekomst!

 

 

Planten

Vrijdagavond trapten we het weekend af met de openluchtvertoning (of eigenlijk opententvertoning) van Plant This Movie, een documentaire over stadslandbouw. Nadien bepraken de kijkers zowel de obstakels als de oplossingen en nieuwe, hoopvolle ideeën om tot een duurzamere toekomst te komen. Hiervoor werkten we samen met het Gentse Milieufront (GMF).

 

Inspireren, uitwisselen en leren

20160528-_DSC6749 imkeren VERKLEIND OP 30

De weekenddagen die volgden waren gevuld met allerhande activiteiten en workshops.

We ontdekten de praktijk tijdens workshops als fermenteren en bier brouwen. Jong en oud trokken erop uit om meer te weten te komen over wilde planten en hun (on)eetbaarheid, vogels, bijen en insecten. De proeftuin werd omgetoverd tot een heus experimenteerparadijs waar velen zich thuis voelden.

Er werd geluisterd naar en gedebatteerd over duurzame lokale initiatieven, klimaatrechtvaardigheid en kleinschalige Vlaamse boeren. Niet te vergeten: ook onze verbinding met elkaar en de natuur werd onder de loep genomen en herontdekt in workshops als Sensing Clarity, Outdoor education en Natuurbeleving.

 

Oogsten

20160529-_DSC7051 Arumbo  VERKLEIND OP 30

Geen festival zonder gedans! De zaterdagavond stond in het feestelijk teken van de uitdagende muzikale teksten van Sprank en de creatieve muzikale mix van Chats da Brassala. Zondag werd het festival rustig maar swingend afgesloten door de fijne klanken van Arumbo.

Al in al een geslaagd weekend met een frisse smaak naar meer! Een dikke merci aan iedereen die het festival heeft gemaakt tot wat het was!

Meer foto's op Facebook.

 

Ga ook Back to Rural

Zin gekregen om zelf de handen uit de mouwen te steken?  Sluit je aan bij de tuinwerkgroep en leef je uit in onze Gentse groente- en fruittuin.

[metaslider id=2341]

There is no Event