You are here:

When Things Heat Up!

Hoe ver wil jij gaan om klimaatverandering te stoppen? - Nieuwe forumtheatervoorstelling

Ook dit jaar kan je op het Belmundo festival een nieuwe forumtheatervoorstelling ontdekken. Deze keer staan we stil bij de uitdagingen waar klimaatverandering ons als burger of activist voor stelt. Wat kunnen we doen? Tegen welke prijs?

Waarom klimaat?

In december 2015 komen in Parijs wereldleiders samen om zich over de klimaatkwestie te buigen. Wetenschappers zijn het erover eens: de klimaatverandering laat zich nu al voelen in het zuiden, en zonder daadkrachtig antwoord stevenen we af op een globale catastrofe. Kunnen we het ons als burger veroorloven om onverschillig te wachten op een politieke oplossing of nemen we zelf het heft in handen?

“Wat kunnen wij doen?” 

Om dit soort essentiële vragen te beantwoorden, ontwikkelde theatermaker en activist Augusto Boal het forumtheater. Deze werkvorm heeft tot doel via dialoog de werkelijkheid beter te leren kennen, om haar vervolgens te kunnen veranderen. In de speelruimte van het theater kunnen immers nieuwe strategieën uitgeprobeerd worden. Theater als een repetitie voor de werkelijkheid.

Om samen met jullie de dialoog aan te gaan, ontwikkelden Intal, LABO vzw en U Move 4 Peace – met steun van Geneeskunde voor de Derde Wereld – het forumtheaterstuk ‘WHEN THINGS HEAT UP’. Geen ver-van-je-bed-show dus, maar het klimaat op jouw bord! Waar staan wij als burger in de hele klimaatkwestie? Trekken we de straat op om onze politici te wijzen op hun verantwoordelijkheid? Of volstaat het om zelf de juiste keuzes te maken en, neem nu, bio en lokaal te eten?

Het stuk wordt op scene gebracht op 5 en 6 maart in het Tinnenpot theater (Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent), telkens om 20u. Tickets kunnen opgehaald worden vanaf 19u.

Op 13 maart zal het stuk te zien zijn in het CBE te Leuven (Parkstraat 146, 3000 Leuven).

Op 20 maart trekken we naar Antwerpen (zaal Madam Fortuna: Sergeyselsstraat 20, 2140 Antwerpen).

Eindigen doen we op 3 april in L'Arrière-scène te Brussel (Chambérystraat 32, 1040 Brussel).

Tickets: 7 euro / 5 euro (reductie: -18, studenten, werklozen, mindervaliden & 65+).

Reserveren via gent@intal.be (naam + aantal personen)

Meer info en updates op facebook of bij intal Gent (Korneel De Rynck, E: korneelderynck1@gmail.com, M: 0499 48 49 63)

banner klein