You are here:

Vredesactie voor de rechtbank

steunregister4_0

Vredesactie moet voor de rechter verschijnen. Vanuit LABO vzw zijn we net als een groot aantal andere middenveldorganisaties solidair met Vredesactie. We vinden het niet kunnen dat de ruimte voor sociale actie steeds verder wordt ingeperkt.

Op 14 november 2008 sloten vredesactivisten symbolisch het ministerie van Defensie. “Minister van Defensie De Crem trekt ons land steeds dieper in een uitzichtloze oorlog in Afghanistan.” aldus het persbericht van die dag. De actie verliep strikt geweldloos, toch wordt Vredesactie nu vervolgd.

Het is onaanvaardbaar dat activisten die het beleid bekritiseren op dergelijke manier geconfronteerd worden met gerechtelijke vervolging. Als kritische burgers moeten we duidelijk maken dat we deze inperking van de democratie niet aanvaarden. Teken jij net als ons het steunregister?

Je kan Vredesactie op donderdag 6 februari 2014 ook fysiek een hart onder de riem steken. Afspraak om 13u30 aan het justitiepaleis op het Poelaertplein in Brussel. Meld je aan bij de Vredesactiestand voor meer info. Je wordt onthaald met koffie, soep en muziek.

There is no Event