You are here:

Verslag Hip Hop Pedagogie

spirit

Gedurende twee dagen organiseerde LABO vzw (in samenwerking met Uit De Marge) enkele workshops met spiritchild. De eerste dag ging spiritchild tijdens een master class aan de slag met een groep jeugdwerkers, artiesten en anderen die interesse hadden om zelf vanuit de hip hop pedagogie groepswerk met jongeren te doen. We kregen inzicht in de ontstaansgeschiedenis van de Hip Hop Cultuur en proefden van de wortels die aan de basis liggen van kritische hip hop pedagogie.

spirit   Tijdens de tweede dag werd het wat praktischer. Samen met een kleine groep enthousiaste jongeren gingen we zelf aan de slag met het schrijven van hip hop teksten. Zowel de structuur van hip hop als uitvoering werden behandeld. Sociaal laborant Jeroen ging samen met spiritchild en de deelnemers op zoek naar een kruising van Boal's beeldentheater en hip hop elementen. Een geslaagd experiment dat we in latere workshops zeker verder willen zetten!

Veel dank aan spiritchild voor de aangename tijd samen!

Op 2 mei 's avonds vonden bovendien enkele fijne optredens plaats van spiritchild, Pita Sanchez (Chili) van Pantera Negra en Tino D (Colombia) en tot slot Lichtschrijvers, een jonge crew uit Gent.

 

 

Flappen (2) Werkgroepjes (1)