You are here:

Vacature: Vormingsbegeleiders

vacature

LABO vzw is op zoek naar Vormingsbegeleiders op freelance basis om de vormingen te faciliteren. Verschillen tussen mensen op het vlak van afkomst, leeftijd, genderidentiteit, cultuur, religie, geaardheid of fysieke of psychische uitdagingen beschouwen we als een verrijking.

LABO vzw biedt workshops en maakt daarbij gebruik van allerlei participatieve methodieken . LABO vzw biedt zowel thematische workshops, als vormingen vormingen die inzoomen op de methodieken die wij gebruiken. Theater van de Onderdrukten bijvoorbeeld is een krachtige werkvorm om onrecht of uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden te analyseren. Via de workshop Van verontwaardiging tot actie gaan wij aan de slag met de gevoelens , die deelnemers soms ervaren of zien van onrecht De workshops en trajectbegeleidingen die LABO vzw aanbiedt staan stil bij de huidige realiteit maar geven ook de ruimte om te dromen en visie te ontwikkelen.

Gewenst profiel

Als facilitator begeleid je workshops en/of trajecten, met ondersteuning van de vormingsverantwoordelijke. De voorbereiding en de evaluatie van de vormingen schrikt je niet af, zowel als het bijhouden van de contactenlijst van de deelnemers.

LABO vzw verwacht jouw enthousiaste deelname aan de Training 4 Trainer en andere interne opleidingen. Tijdens deze training worden de methodieken van LABO vzw grondig toegelicht: Kritisch Burgerschap, Kritische Pedagogie, Popular education, Van verontwaardiging tot actie, Theater van de onderdrukten, Anti-oppression en Macht en privilege.

Ons aanbod

Je doet boeiende ervaring en kennis op in de wereld van het vormingswerk binnen de sociaal-cultureel sector, met voldoende ruimte voor groei. Je komt terecht in een familiale omgeving, die zorg draagt voor elkaar en regelmatig samenkomt om elkaar te versterken. Met jouw engagement draag je bij aan een organisatie die op een concrete manier initiatieven ondersteunt en versterkt die bijdragen aan sociale verandering.

Een sector conforme vergoeding.

Contact

We leren je graag al kennen in de zomer om vanaf oktober er helemaal in te vliegen. Bij interesse mag je aanmelden via deze link.

Wens je meer informatie? Contacteer Hanae Benallal: hanae@labovzw.be of 0484/42 24 49

Selectieprocedure

We zijn in Gent gevestigd, maar onze vormingen gaan in heel Vlaanderen en Brussel door.

Meer informatie

Vergoeding

Elke begeleiding wordt vergoed. Dit kan op freelance basis, modaliteiten in onderling overleg te bepalen.

Frequentie

Op basis van binnenkomende opdrachten, individuele interesses en beschikbaarheid. Start vanaf september.

Een vormingsbegeleider binnen LABO vzw

  • Kan zich vinden in de missie en visie van LABO vzw: http://labovzw.be/missievisie
  • Staat graag voor groepen.
  • Is goed georganiseerd en nauwkeurig.
  • Kan zich flexibel opstellen.
  • Heeft verantwoordelijkheidsgevoel en neemt initiatief.
  • Getuigt van de kritische geest die we via ons werk in de samenleving willen stimuleren.

Pluspunten

  • Je bent geïnteresseerd in de basisbegrippen en/of personen waar LABO vzw haar werking op baseert (Paulo Freire, Augusto Boal, Joanna Macy, ‘popular education’, theater van de onderdrukten, verbindingswerk).
  • Ervaring in het faciliteren van workshops en/of vormingen is geen must, wel een pluspunt.