You are here:

Uitwisseling klimaatactivisten uit Europa en Azië

AEPF

Komend weekend begeleiden we een filocafé over klimaatactivisme op een uitwisseling van Aziatische en Europese burgerbewegingen, genaamd het Asian Europe People’s Forum (AEPF).

Van 29/9 t.e.m. 1/10  gaat in Gent het Asian Europe People’s Forum (AEPF) door. Dit is een bijeenkomst van burgerbewegingen, activisten, NGO’s en vakbonden uit ruim 40 landen van Azië en Europa. Meer dan 320 deelnemers hebben zich reeds geregistreerd. 11.11.11 is een stichtend lid van AEPF en host dit jaar het evenement.

Hier vind je het volledige programma van de driedaagse. Op zaterdagvoormiddag is er een blok “Meet Ghent”, van 10u45 tot 13u00. Deelnemers kiezen tussen verschillende thema’s: migratie, klimaat, en vrijhandel,…

Ben je een lokale klimaatactivist? Dan heb je misschien wel interesse om deel te neem aan het klimaat filocafé van “Meet Ghent”. Daar brengen we Gentse klimaatactivisten in contact met medestanders uit Europa en Azië. Tijdens het filocafé gaan deelnemers in gesprek rond een aantal stellingen.

De rest van het 3-dagen programma focust eerder op analyse en beleidswerk, maar tijdens deze sessie focussen we op lokale klimaatacties, zoals tegen investeringen in fossiele brandstoffen en het promoten van een energietransformatie. Dit alles wordt in goede banen geleid door LABO vzw en vindt plaats in Het Pand.

We mikken op een relatief kleine groep met een 30-tal deelnemers, waarvan een 5-tal Gentse activisten. Interesse? Schrijf je in via aepf@11.be en vermeld “Meet Ghent – Klimaat filocafé” in het onderwerp.

There is no Event