You are here:

Op weg naar Parijs!

11988459_878739008878482_6001185812155331508_n

LABO vzw mobiliseert actief mee in aanloop naar de klimaattop in Parijs. We zullen zelf deelnemen aan diverse acties tijdens de top en organiseren voor en na de internationale bijeenkomst workshops over klimaatrechtvaardigheid. In deze workshops verkennen we wat klimaatverandering voor ons betekent en hoe we die op een rechtvaardige manier kunnen bestrijden. Een eerste workshop vindt plaats op 9 november in samenwerking met Ugent1010. Werken aan klimaatrechtvaardigheid is een werk van lange adem. Ook na Parijs blijft de weg nog lang. Hier krijg je een beter idee van de workshop die je na de top in Parijs ook zelf voor jouw school of organisatie kan boeken.

Dit najaar werd ook de forumtheatervoorstelling When Things Heat Up herwerkt tot een theatrale workshop. Daarin gaan we samen op zoek naar obstakels waar klimaatactivisten mee worden geconfronteerd. In de workshop verkennen we de klimaatcrisis en rechtvaardige oplossingen via beeldentheater en dialoog. In de uitgebreide versies krijgen aanwezigen ook de kans om in te springen in enkele scènes uit het oorspronkelijke stuk forumtheater.

Naast ons eigen vormingsaanbod, willen we ook warm de actietrainingen die Climate Express in samenwerking met Vredesactie organiseert aanbelen. Hier vind je een overzicht van deze trainingen.

Update: Enkele sfeerbeelden van deze eerste workshops When Things Heat Up vanop de festivals Alternatiba en Manifiesta.

DSC03102 - Beeld 'Vreemde Eend'

There is no Event