You are here:

LABO vzw gaat internationaal deze zomer!

plakat1 BIJGENEDEN OP ZICHT

Kritisch burgerschap is wereldburgerschap en dus gaan we al eens over de grenzen heen. Deze zomer is LABO vzw onder meer actief in Oostenrijk, Schotland en Duitsland voor workshops, actie en netwerken met andere sociale bewegingen!

In Oostenrijk gaan we samen met voornamelijk organisaties uit het Europese Friends of the Earth Europe netwerk werken rond uitdagingen in het werken met vluchtelingen. We hopen er inspiratie te vinden om vanuit een solidaire opstelling de brug te slaan tussen thema's waar we dagdagelijks mee bezig zijn en hun dagelijkse realiteit en noden.

In Schotland (kamp van Young Friends of the Earth Europe) en Duitsland (Summer School tijdens Klimaatkamp Rijnland) werken onze trainers dan weer een boeiend trainingsprogramma af. Ze begeleiden er sessies over onder andere anti-oppression, campagne en strategie en de inzet van Theater van de Onderdrukten voor het verkenning van mechanismen van uitsluiting of in de creatieve zoektocht naar systeemverandering.

Op beide kampen is er naast aandacht voor reflectie ook de nodige ruimte voor sociale actie. Kortom: initiatieven die we als beweging voor kritisch burgerschap maar wat graag willen versterken!

cropped-KlimacampHeader2016neu2Links: Banner actiekamp Berlijn waar onze trainers vier dagdelen zullen vullen met een verkenning van de thema's klimaatrechtvaardigheid en systeemverandering via technieken uit het Theater van de Onderdrukten.