You are here:

In beweging voor kritisch burgerschap!

DSC03199 - De boog kan niet altijd gespannen staan

Het zijn boeiende tijden voor onze jonge organisatie. Half september kregen we het nieuws erkend te worden als sociaal-culturele beweging. Dat betekent concreet dat we vanaf 1 januari 2016 gedurende minstens vijf jaar werkingsmiddelen hebben om onze organisatie verder uit te bouwen. Als beweging willen we de komende jaren inzetten op kritisch burgerschap. Via de ons vertrouwde werkvormen (zoals Theater van de Onderdrukten, Verbindingswerk en Kritische Pedagogie) willen we burgers wapenen om kritisch en solidair in de wereld te staan en zich samen te organiseren om het op te nemen voor meer sociale rechtvaardigheid.

Intussen zijn onze sociaal laboranten volop bezig met het beleidsplan bij te schaven en alles in gereedheid te brengen voor januari. De erkenning en bijhorende middelen maken het mogelijk om vanaf volgend jaar een versnelling hoger te schakelen, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en nieuwe initiatieven te nemen die kritisch burgerschap versterken. Eén ding staat vast: u hoort nog van ons!

Op de websites van Socius en FOV lees je meer over de erkenning van LABO vzw en vier andere nieuwe sociaal-culturele bewegingen.

  DSC03188 - Welkom DSC03199 - De boog kan niet altijd gespannen staan

 

Foto's: De avond na het nieuws van onze erkenning kwamen we met enkele medewerkers samen om al een klein feestje te bouwen. De boog kan niet altijd gespannen staan!