You are here:

Actieve Hoop (Tweedaagse vorming)

actieve hoop


Dieper verbinden met jezelf en de wereld. Tweedaagse vorming gebaseerd op het werk van Joanna Macy. Een samenwerking van Kwadraet en LABO vzw.

Voel jij soms ook angst, boosheid, verdriet of machteloosheid door wat in de wereld gebeurt?  Zijn er ook momenten van dankbaarheid en vreugde? Onder elk van die gevoelens schuilt de kracht om te verbinden met anderen, nog meer te doen wat jij in dit grote geheel te doen hebt.

Joanna Macy ontwikkelde met The work that reconnects een filosofie en werkvormen om mensen en groepen te helpen hun engagement op te nemen in deze wereld. Ze toont ons hoe we meer hoop kunnen creëren voor de mensen van nu en later, voor het wonderlijke ecosysteem dat deze planeet is. Is dat geen voedsel voor deze tijd?

Tijdens deze twee dagen duik je met geëngageerde dromers, denkers en doeners in hetzelfde bad. Anja en Lut treden in de voetsporen van Joanna Macy, maar geven er hun eigen draai aan. En jij wordt uitgenodigd er het jouwe van te maken.

Je ervaart, reflecteert en je proeft van tools om dichterbij jezelf, de anderen en de wereld te komen. Je vergroot je veerkracht en beseft hoe je op jouw unieke manier kan bijdragen aan een mooiere wereld.

Er is echt hoop voor deze wereld.

Inschrijven via https://www.kwadraet.be/cursus/actieve-hoop