You are here:

A Force More Powerful (docu, EN) – Filmlabo

fb banner a force more powerful (1)
Filmlabo is een nieuw platform dat u een geweten wil schoppen. En dat op geheel geweldloze wijze, met films die je kritische zin prikkelen. Zo hopen we het toch al behoorlijk rijke Gentse filmlandschap nóg te verrijken, met regelmatige vertoningen van maatschappijkritische films in alle diversiteit. Maar met kijken alleen verander je de wereld niet. Daarom koppelen we onze vertoningen steeds aan een workshop, panelgesprek, discussie of call-to-action binnen het thema van de film.
Op onze tweede filmavond stellen we u het eerste deel van “A Force More Powerful” voor. Dit is een tweedelige documentaire van PBS, een Amerikaanse publieke omroep (jaja!) die toont hoe geweldloos verzet de moderne geschiedenis mee heeft vormgegeven. In dit eerste deel wordt dit geïllustreerd met 3 voorbeelden: Ghandi’s verzet tegen de Britse overheerser in het India van de jaren 30 en 40 met burgerlijke ongehoorzaamheid en boycots als strategie, het verzet van zwarte studenten tegen de segregatie in de jaren 60 in Nashville (Tennessee), en de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika in de jaren 80.
Programma:
18u30 Deuren open
19u00 Korte introductie & begin film “A Force More Powerful”
20u30 Korte Pauze
20u45 Nabespreking
Op de hoogte blijven van onze toekomstige vertoningen? Meewerken aan ons project? Laat het ons weten! Check onze sociale media, of speel ons je gegevens door.
Voor vragen mail naar: elka@labovzw.be of bel naar de nummer 0473186601