You are here:

Verbindingswerk

Workshop: Duurzaam activisme

Wanneer we ons inzetten voor sociale verandering en een betere wereld zijn we onderhevig aan courante maatschappijprocessen die bepalen hoe we de dingen aanpakken. Met de workshop ‘Duurzaam Activisme’ staan we stil bij de gevoelens van mensen. Zowel bij onze eigen gevoelens, als die van collega’s of mede-activisten.

We denken na over de manieren om meer mensen te bereiken: “Wat kunnen we doen om elkaar positief te ondersteunen?, Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze sociale strijd nog ‘fun’ blijft?, Hoe leren we beter omgaan met elkaar en de veranderende wereld?, Hoe zorgen we ervoor dat we niet moedeloos worden?, …”

Tijdens deze workshops worden verschillende tools en technieken aangereikt om interpersoonlijk werk in groepen te ondersteunen. Ook leer je netwerken te organiseren op een manier die overeenstemt met de waarden die je in de wereld gerealiseerd wil zien. Daarnaast trachten we via deze vorming energieke en ondersteunende samenwerkingsverbanden te creëren tussen activisten. Hierbij staan diepgaande reflectie, analyse en het delen van ervaringen centraal.

Workshop: Actieve hoop

Door middel van enkele eenvoudige maar diepgaande verbindingsoefeningen, geïnspireerd door het werk van Joanna Macy, nemen we de tijd om stil te staan bij waar we vandaan komen, wat ons motiveert en waar we van dromen voor de toekomst. Tijdens deze oefeningen richten we ons speciaal op dankbaarheid voor het leven en erkennen de pijn, het verdriet en de machteloosheid rondom alle onrecht in de wereld. Door deze oefeningen te doen, vinden we kracht om actie te ondernemen voor verandering.

Deze oefeningen zijn geschikt als startactiviteit of als afsluiter.