You are here:

Projecten

LABO vzw heeft verschillende projectvoorstellen lopen.

Ons eerste lopende project werd een Grundtvig Leerpartnerschap als onderdeel van het Lifelong Learning Programme van de Europese Commissie.

Back to Rural

LABO vzw haalde kortgeleden haar eerste subsidies binnen! Samen met het Turkse ‘Kirsalda Sürdürülebilir Gelecek Derneği‘ en het Zweedse ‘Fjällbete i Åredalen ekonomisk förening‘ lanceren we binnenkort het leerpartnerschapsproject ‘Back to Rural’. Terwijl in de hele wereld mensen veelal vanuit het platteland naar de stad verhuizen, zien we sinds enkele jaren ook de omgekeerde ontwikkeling. Jonge mensen willen opnieuw ruraal gaan leven en dit op allerlei manieren. Alleen al in België zijn er talloze projecten gekend zoals CSA boerderijen, ecodorpen, gemeenschapstuinen, enz… Je hoeft ‘Back to rural’ niet eens zo letterlijk te nemen, ook in de stad worden plattelandselementen zoals voedselvoorziening opnieuw geïntroduceerd.

Met dit project willen we ondermeer de obstakels en moeilijkheden in kaart brengen die jonge mensen ervaren om opnieuw ruraal te gaan leven, tegelijkertijd zetten we in op inspirerende Vlaamse en internationale praktijkvoorbeelden om van elkaar te leren. LABO vzw zal vooral de educatieve component van de uitwisselingen verzorgen. Verder is het de bedoeling om meer gelijkgezinden in België te betrekken, de manier waarop dat zal gebeuren, zal gedetailleerd uitgewerkt worden op het eerste internationaal planningsweekend dat doorgaat in Deinze bij Gent.