You are here:

Brieven van mensen op de vlucht (workshop)

Op een interactieve manier gaan we aan de slag rond het thema ‘vluchtelingen’. Dit doen we door middel van discussies, stellingen- en rollenspelen en andere werkvormen, vanuit een visie dat een vorming rijker wordt door de inbreng van de leerlingen. We geven ook kort informatie over de politieke context. Waarom vluchten mensen? Wat is de reactie van Europa? Hoeveel mensen vangt België op en hoeveel worden er elders opgevangen?

Het abstracte concept ‘vluchteling’ wordt menselijk door middel van de brieven die we uitdelen van jongeren uit Chios. Chios is een Grieks eiland dichtbij Turkije, waar vele vluchtelingen stranden in hun tocht naar Europa. We wisselen verhalen uit en proberen ons in te leven in de situatie van de vluchteling. Op het einde van de vorming worden de leerlingen vrijblijvend uitgenodigd een brief terug te schrijven naar de persoon in kwestie.

161229_Brieven naar Vluchtelingen_STER_002Er wordt beeldmateriaal getoond vanuit Chios, gemaakt in samenwerking met de vluchtelingen.

We proberen op een geëngageerde en empowerende manier te eindigen door te focussen op positieve initiatieven, ideeën en hoop voor de toekomst.

De vorming wordt gegeven door ervaren vormingswerkers van LABO vzw die veel kennis en affiniteit hebben met de thematiek.

Duur

Keuze tussen 2 of 3 lesuren

Vergoeding

120 euro tot 250 euro. Glijdende schaal volgens solidariteitsprincipe. Betaal wat je kan zodat we ons werk toegankelijk kunnen houden voor scholen met een klein budget. (Contacteer ons als de prijs toch een drempel voor deelname vormt.)

Doelgroep

eerste, tweede en derde graad secundair
ASO – BSO – KSO – TSO

Contact

Jullie kunnen ons bereiken op het emailadres: brieven@labovzw.be

Vermeld zeker:

-de naam van de school,

-datum en lesblokken beschikbaar voor de vorming

-de richting en het jaar van de klas

-het aantal leerlingen