Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Suffragette (ism collecti.e.f 8 maars)

08/12/2023 @ 20:00 22:00

Suffragette
In Samenwerking met collecti.e.f 8 maars

Plaats: Ciné Rio, De Koer, Meibloemstraat 86, 9000 Gent
Tijd: vrijdag 8 december 2023, 19.30 

Inschrijven via dit formulier

The fight is not over! En daarom slaan Filmlabo en Collecti.e.f 8 maars Gent de handen in elkaar voor een vertoning van Suffragette (2015).

Ida Dequeecker (Furia, Boeh!) en Neslihan Dogan (historica) gaan voor de film in gesprek over de strijd voor het vrouwenstemrecht en het feminisme van nu. De strijd van de suffragetten mobiliseerde heel wat vrouwen uit verschillende klassen en behaalde een overwinning, toch zijn er vragen te stellen bij hun aanpak, in het bijzonder wat betreft vrouwen* van kleur. Wat kunnen we leren van hun strijd en welke stappen moeten hedendaagse intersectionele feministen ondernemen om vanuit een intersectionele visie inclusiever te zijn en te vechten voor de rechten van álle vrouwen*?

Suffragette (2015)

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal over de suffragettebeweging in 1912 in Groot-Brittannië, hun strijd voor vrouwenrechten en het vrouwenkiesrecht. Fabrieksarbeidster Maud wordt door de voortvluchtige politieke activiste Emmeline Pankhurst overtuigd om zich aan te sluiten bij de vrouwenbeweging. Door middel van onder andere hongerstakingen en nachtelijke brandstichting binden de vrouwen een strijd aan met de autoriteiten en de politieke discriminatie van de vrouwen.

Over Collecti.e.f 8 Maars

Collecti.e.f 8 maars is een groep vrijwilligers die van 8 maart, de internationale dag voor vrouwenrechten, een strijdbare actiedag wil maken! Op deze avond trappen zij hun campagne voor 8 maart 2024 af. Ze voorzien een inleiding bij de film en houden samen met Filmlabo de bar open voor een gezellige babbel achteraf.

19.30 deuren en bar
20.00 introductie door collecti.e.f 8 maars en film
22.00 napraten aan de bar 

De film vertelt het waargebeurde verhaal over de suffragettebeweging in 1912 in Groot-Brittannië, hun strijd voor vrouwenrechten en vooral voor het vrouwenkiesrecht. Maud, een fabrieksarbeidster met een man en een zoon, wordt door de voortvluchtige politieke activiste Emmeline Pankhurst overtuigd om zich aan te sluiten bij de vrouwenbeweging. Door middel van onder andere hongerstakingen en nachtelijke brandstichting binden de vrouwen een strijd aan met de autoriteiten en de politieke discriminatie van de vrouwen in het algemeen.

Je kan ter plaatse een vrije bijdrage doen.