Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

How To Blow Up A Pipeline (ism Tegengas)

25/10/2023 @ 19:30 22:00

✊ Na jaren van impactvolle strijd, nodigt Tegengas iedereen uit om de successen te vieren. Samen met Filmlabo organiseren we een vertoning van de spraakmakende film ‘How to blow up a pipeline?’. Tijdens de inleiding vertellen we je alles over onze strijd, de overwinningen en de lessen die we al doende leerden. Achteraf openen we de bar en klinken we de glazen op de ondergang van de fossiele industrie. 🧯

📌 Inschrijven via dit formulier
💵 Je kan ter plaatse een vrije bijdrage doen.

‘𝗛𝗼𝘄 𝘁𝗼 𝗯𝗹𝗼𝘄 𝘂𝗽 𝗮 𝗽𝗶𝗽𝗲𝗹𝗶𝗻𝗲’
De fossiele industrie richt het leven op deze planeet ten gronde. Wat als burgers dit niet enkel beantwoorden met wegkijken, betogingen of burgerlijke ongehoorzaamheid, maar milieuvernielende infrastructuur ontmantelen? Kan eigendomsbeschadiging überhaupt gerechtvaardigd zijn?

In deze eco-thriller, gaat een groep jonge Amerikaanse activisten de confrontatie aan met die morele dilemma door … wel ja, een oliepijplijn op te blazen.
Na Andreas Malm’s gelijknamige boek over ecologische sabotage, nu ook de film. Puur fictie, uiteraard.

𝗧𝗲𝗴𝗲𝗻𝗴𝗮𝘀
Ook in België wordt volop bijkomende fossiele infrastructuur gepland.
Tegengas|Dégaze streed de afgelopen jaren tegen geplande gascentrales, mét impact: terwijl sommigen in aanbouw zijn, werden andere plannen afgeschaft of jarenlang vertraagd.

“𝑃𝑟𝑜𝑝𝑒𝑟 𝑔𝑎𝑠 𝑖𝑠 𝑒𝑒𝑛 𝑣𝑢𝑖𝑙𝑒 𝑙𝑒𝑢𝑔𝑒𝑛. 𝑁𝑖𝑒𝑢𝑤𝑒 𝑔𝑎𝑠𝑐𝑒𝑛𝑡𝑟𝑎𝑙𝑒? 𝑁𝑖𝑒𝑡 ℎ𝑖𝑒𝑟, 𝑛𝑖𝑒𝑡 𝑒𝑙𝑑𝑒𝑟𝑠!”

Door een weldoordachte, radicale en mediagenieke campagne werd het maatschappelijke debat gestuurd en kwam werd ons discours deel van de mainstream. Omdat ook imperfecte successen mogen gevierd worden, nodigen we iedereen uit voor deze filmavond en een drankje achteraf.

𝗣𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀: Ciné Rio, De Koer, Meibloemstraat 86, 9000 Gent
𝗧𝗶𝗷𝗱: woensdag 25 oktober 2023, 19.30

19.30 deuren en bar
𝟮𝟬.𝟬𝟬 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁 𝗶𝗻𝗹𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴
20.30 film
22.10 napraten aan de bar

Je kan ter plaatse een vrije bijdrage doen.

𝗙𝗶𝗹𝗺𝗹𝗮𝗯𝗼
📽️Filmlabo is een filmclub, die u een geweten wil schoppen. En dát op geheel geweldloze wijze, met films die je kritische zin prikkelen. Zo hopen we het al behoorlijk rijke Gentse filmlandschap nóg te verrijken, met regelmatige vertoningen van maatschappijkritische films in alle diversiteit. Tegelijk weten we maar al te goed: met kijken alleen verander je de wereld niet. Daarom openen we achteraf de bar voor een discussie over de film én het ontstaan van wilde plannen om de wereld te veranderen.

👐 Met filmlabo zijn we steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een handje willen toesteken bij het klaarzetten van de zaal, de bediening aan de bar én natuurlijk de keuze van de films. Interesse? Stuur ons een berichtje of mail naar matilde@labovzw.be