Bezig met het laden van Evenementen

Circles 4 change – veerkracht

21/02/2020 @ 18:30 - 22:00

Circle for Change – emotionele veerkracht

“Het meest radicale wat we kunnen doen, is om volledig open te staan voor en ons bewust te zijn van wat er gebeurt in de wereld”, Joanna Macy.

Tijdens deze circle for change verkennen we een aantal oefeningen die ons helpen om onze emotionele veerkracht te vergroten en te voorkomen dat we ons overweldigd voelen. We laten ons inspireren door het verbindingswerk van Joanna Macy om te werken aan duurzaam activisme.

Politici die klimaatverandering ontkennen, vluchtelingen die sterven
aan onze grenzen, eten dat ons lichaam en de planeet schaadt en de groeiende aanhang van extreem-rechts. Het zijn slechts een paar
uitdagingen die op ons af komen en ons overweldigen. We vechten of vluchten: we gooien ons volledig in de strijd voor sociale verandering totdat we opbranden en ons helemaal moeten afsluiten.

Emotionele veerkracht helpt ons om open te blijven staan voor wat er gebeurt rondom ons: wat er gebeurt in de wereld, welke impact dat op ons heeft en hoe we daarop reageren. Emotionele veerkracht helpt ons om terug te veren na tegenslagen, om conflicten in onze groepen en organisaties onder ogen te zien en aan te grijpen als een kans om sterker verder te gaan. Emotionele veerkracht maakt onze groepen en bewegingen sterker, duurzamer en inclusiever.

Wat is Circles 4 Change?
Met de ‘Circles 4 Change’ willen we in gemeenschap persoonlijke en maatschappelijke uitdagingen creatief verkennen. We doen dit via dans, ritme, meditatie, rituelen, verhalen, theater en vooral via gesprekscirkels: een eeuwenoude ontmoetings- en gespreksronde, nog steeds toegepast bij inheemse volkeren. Vanuit deze ontmoeting groeit solidariteit, vriendschap en veel goesting om als kritische burgers samen ons steentje bij te dragen aan deze wonderbaarlijke planeet.

Om 18u30 zal er iets te eten zijn, om vervolgens te beginnen om 19u15. We vragen een vrije bijdrage voor je deelname.

De C4C wordt begeleid door Femke en Robin:

Femke
Zij/haar

Femke kwam via verschillende klimaatcollectieven in aanraking met het concept “duurzaam activisme” en startte met enkele mede-activisten het internationale project “sustainable activism”. Om de hoop te behouden, ook in donkere tijden.

Robin
die / hen of hij / hem

Houdt van: chocolade, lijstjes maken, kickboxen, schrijven, dansen, bomen, rituelen, meditatie, alpacas, paars, body-work en directe actie.

Activist, reiziger, idealist

Robin heeft zich als activist op verschillende thema’s gefocust, waaronder kraken, feminisme, het Vlaamse bosbeleid en een campagne tegen steenkoolgas in Limburg. De laatste jaren is hun focus verlegd naar trainings- en facilitatiewerk. Op deze manier ondersteunt Robin groepen en individuen om op een meer duurzame en transformatieve manier aan sociale verandering te werken. Robins brengt veel enthousiasme, passie en intuitie in hun werk en geniet het meest van methodieken waarbij deelnemers worden uitgenodigd om niet enkel hun hoofd, maar ook hun handen en hart te gebruiken.

Share This Event

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Details

Datum:
21/02/2020
Tijd:
18:30 - 22:00

Locatie

Club Van Eyck
Kortrijksesteenweg 532
9000, 9000 Belgium
+ Google Maps