Bezig met het laden van Evenementen

Circles 4 Change- (T)Huis voor iedereen?

06/06/2019 @ 18:00 - 22:00

In deze circle 4 change (c4c) kijken we naar (t)huisvesting.

Wanneer voelt iemand zich thuis? Welke alternatieve woonvormen bestaan er? Hoe wordt iedereen in zijn woon- of verblijfs- situatie geconfronteerd met de heersende kapitalistische relaties? En hoe is dat allemaal gelinkt aan welke sociale relaties en ruimtes we dan wel (niet) willen?

Deze c4c gaat over de plek waar je woont en leeft en hoe die vormgegeven wordt.

En ook: welke alternatieven bestaan er daarin? Hoe hangt dit ‘wonen’ samen met de heersende kapitalistische wetgeving? Hoe reproduceert dit systematisch onderdrukking en uitsluiting maar veroorzaakt dit ook een permanent verzet? Ruimer: onze woonplek is niet enkel het huisje, de caravan of de familie waar we toe behoren. Maar ook het samenleven op micro- en macro-schaal. Wat er allemaal kapot gemaakt wordt en wat er allemaal mogelijk is.

Wat is Circles 4 Change?
Circles4Change staat voor persoonlijke en maatschappelijke thema’s creatief en samen verkennen. Verschillende technieken worden hiervoor gebruikt zoals verhalen, theater, foto’s en vooral gesprekscirkels: een eeuwenoude ontmoetingsronde. Vanuit deze ontmoeting groeit solidariteit, vriendschap en goesting om ons steentje bij te dragen aan deze planeet.

Alle leeftijden, culturen, achtergronden en talen zijn welkom
Inloop met eten en thee om 18.30 u, start cirkel om 19 u
Vrije bijdrage

Share This Event

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Details

Datum:
06/06/2019
Tijd:
18:00 - 22:00

Locatie

Trafiek vzw
Haspelstraat 37
Gent, 9000 Belgium
+ Google Maps