Wil je graag ons team vervoegen als Sociaal Laborant? Neem dan een kijkje op onze vrijwilligerspagina en contacteer ons als je interesse hebt!

Fadma Soussi
arrow

Fadma Soussi

Sociaal Laborant, Kernteam
close
Gsm 0489242129
Frederik Sadones
arrow

Frederik Sadones

Sociaal Laborant, Fotograaf
close
Frederik Sadones studeerde af als master in de sociologie aan de Ugent met een focus op onderwijs en sociale ongelijkheid. Daarnaast is hij sinds enkele jaren ook actief als fotograaf op (directe) acties en betogingen, met extra aandacht voor thema’s als migratie, klimaat en milieu. Hierbij gaat hij ook op zoek naar hoe fotografie voor sociale verandering kan zorgen. Verder werkt hij ook als freelance fotograaf voor verschillende socio-culturele organisaties en vzw’s en sinds juni 2016 ook voor Labo vzw waar hij hoopt de werking in beeld te kunnen brengen op een respectvolle manier waar iedereen zich comfortabel bij voelt.
Jeroen Robbe
arrow

Jeroen Robbe

Sociaal Laborant, Kernteam
close
Ervaring: Jeroen geeft al een tijdje freelance workshops in 'popular education' en sinds een paar jaar doet hij hetzelfde voor Theater van de Onderdrukten. Hij trad toe tot de trainersgroep van Vredesactie waar hij vormingen geeft in geweldloze (directe) actie en campagnestrategie. Hij is reeds tien jaar actief in diverse grassroots bewegingen. Naast sociaal laborant is Jeroen ook coördinator van De Toekomstfabriek, een samenwerkingsverband van Gentse middenveldorganisaties. Eerder was hij communicatiemedewerker bij Uit De Marge, steunpunt voor jeugdwerk met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.
Laura Wauters
arrow

Laura Wauters

Sociaal Laborant, Bestuurslid
close
Laura Wauters studeerde in 2011 af als fotografe (Master in de Beeldende Kunsten) in het KASK in Gent. Het raakvlak tussen kunst, maatschappijkritiek en sociale verandering weet haar enorm te boeien. Projecten met een sociaal-artistieke inslag draagt ze een warm hart toe. Ze is gebeten door alles wat met milieu en meer bepaald met duurzame landbouw te maken heeft. Actief in de milieuwerking van JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu), coördineerde ze er een werkgroep rond duurzame landbouw. Ze was betrokken bij de organisatie van het eerste Belgische klimaatactiekamp. Momenteel werkt Laura als freelance gids en fotografe en springt ze bij als leerkracht Beeldende Kunst.
Esra Özkan
arrow

Esra Özkan

Sociaal Laborant, Bestuurslid
close
Esra is opgegroeid in Izmir, Turkije. Ze werkte haar studies af in Business Administration aan de Turkse ‘Middle East Technical University’. Na een korte maar krachtige ervaring in het businessleven besloot ze een andere richting uit te slaan. Ze studeerde politieke wetenschappen en werd actief binnen de groene beweging in Turkije. Ze werkte rond thema’s zoals anti-kernenergie, klimaatsverandering, derde brug over de Bosphorus, feminisme en de Koerdische kwestie. Sinds april 2012 woont ze in België en was ze ondermeer betrokken bij Powershift Belgium. Nu werkt ze voor Friends of the Earth Europe in Brussel.
Pieter Becuwe
arrow

Pieter Becuwe

Sociaal Laborant, Bestuurslid
close
Koekoek. Ik ben Pieter Becuwe, 27 jaar en werk als bewegingscoach West-Vlaanderen bij Natuurpunt vzw.Ik trap graag tegen een balletje, smeer mijn stembanden bij straatkoor "Krop in de keel" en ben gebeten door de natuur. Je kan me dus wel eens aantreffen met een verrekijker in de Bourgoyen-Ossemeersen. De voorbije twee jaar was ik ontzettend actief bij vrijwilligersorganisatie Climate Express. Vanaf 2016 wil ik me 200% geven voor Labo vzw. Dat zal ik doen als medeorganisator van het Back to Rural-festival, als verantwoordelijke van de vorming klimaatrechtvaardigheid en via (klimaat)actie. Jawel, klimaat, landbouw en natuur: dat zijn mijn stokpaardjes. Deze thema's zullen mijn Labo-engagement vormgeven.
Valerie Himschoot
arrow

Valerie Himschoot

Sociaal Laborant, Vrijwilliger
close
Beetje prettig gestoord, beetje exuberant, beetje verliefd op alles en iedereen die met LABO te maken heeft.
Sayira Maruf
arrow

Sayira Maruf

Beleid en communicatie
close
sayira@labovzw.be
Clara Eyckerman
arrow

Clara Eyckerman

Sociaal Laborant, Kernteam
close
Tel 0489 29 04 89
Nienke Van Zwieten
arrow

Nienke Van Zwieten

Sociaal Laborant
close
Nienke combineerde tijdens haar bachelor antropologie, sociologie en sociale psychologie. Hoewel theoretisch filosoferen en discussiëren haar (com-forté is, gaat ze toch liever de uitdaging aan om de theorie in de praktijk te brengen. 'Luisteren' en 'Leren' zijn volgens haar sleutelwoorden. Luisteren en leren van Paolo Freire, Grada Kilomba, Gloria Anzaldua en Chimamanda Adichie, maar ook naar en van degenen in je omgeving. Van familielid tot een onbekende naast je bij de bushalte. De laatste jaren houdt Nienke zich ook meer en meer bezig met de natuur en de link tussen voeding en duurzame landbouw. Momenteel volgt ze de opleiding Herborist aan de Europese Academie in Gent.
Helena Elshout
arrow

Helena Elshout

Sociaal Laborant, Bestuurslid
close
Helena Elshout is literatuurwetenschapper en gepassioneerd door artistieke projecten met sociale en politieke inslag en door dialogische manieren van leren. Ze werkt bij het MSK Gent als coördinator van een Europees project rond het ontwikkelen van alternatieve, duurzame en collectieve kunstpraktijken. Bij de onderzoeksgroep Duitse Literatuur gaf ze participatief talen- en literatuuronderwijs en deed ze wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast heeft Helena ervaring met het begeleiden en realiseren van participatieve theatertrajecten en theater met niet-professionele spelers. Ze ging met groepen vrouwen en jongeren aan de slag en was actief in een feministisch collectief in Nicaragua. Bij Victoria Deluxe werkte ze aan een theaterstuk met moeders zonder papieren en als coördinator en creatieve duizendpoot bij Multatulitheater maakte ze al vele producties mee mogelijk. Ze was fan van het eerste uur van LABO vzw, maakt intussen deel uit van de raad van bestuur en ondersteunt bij vormingen en acties. Ze laat zich inspireren door dagelijkse ontmoetingen, Augusto Boal en Barbara Santos.
Lut De Naeyer
arrow

Lut De Naeyer

Sociaal Laborant, Vrijwilliger
close
Ik ben eentje die altijd energie heeft, soms wat moeilijk om in balans te blijven. De laatste jaren heb ik in verschillende landen gezeten, ervaring opgedaan op boerderijen, fotograaf gespeeld, reizen begeleid, bergen beklommen en zoveel meer. Nu terug in Belgie en op zoek naar mijn plaats in deze wereld, niet makkelijk, maar LABO vzw geeft me een platform waar ik mezelf kan zijn. Constant leren en zoveel mogelijk open staan, dat zijn mijn elementen van vandaag.
Cathia Verbakel
arrow

Cathia Verbakel

Sociaal Laborant, Vrijwillliger
close
Siham Benmammar
arrow

Siham Benmammar

Sociaal Laborant, Bestuurder
close
Siham Benmammar is licentiate in de Arabistiek & Hebraïstiek, en in de Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Ze heeft ruim 10 jaar ervaring met het thema diversiteit, zowel op het vlak van etnie, religie en gender. In haar vrije tijd zet ze zich o.a. in als vrijwilliger bij organisaties die streven naar gelijke kansen en naar evenredige participatie in de samenleving zoals het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) en le Réseau des Femmes Immigrées et d'Origines Etrangères (ReFi-oe) .
Ingriet
arrow

Ingriet Engelen

Sociaal Laborant
close
favoriete kleur: alle kleuren van de regenboog, liefst met een laagje glitter favoriete werktuigen: nietpistool, brede verfkwast en inbussleutels favoriete therapieën: fietsen en kickboxen favoriete dier: de egel uit de verhalen van de de boze heks: grote mond, klein hartje, en af en toe een knoop in haar stekels favoriete genietingen: de kracht van netwerken, groepsdynamieken, van water en iedere mens favoriete blikken: boomkruinen, weidse landschappen, een kuiltje in een rug favoriete geluid: mijn voetbalschoen tegen een bal op een grasveld favoriete geur: bos in de zomer na regenbui favoriete gevoel: een streling met mijn ogen dicht favoriete specialisaties: fietsmechaniek, offsetdrukster en eigen krachtcoördinator favoriete genegeerde diploma: klinisch psychologe favoriete bezigheid: het blijvend in vraag stellen en aanklagen van de dingen die mislopen in deze wereld, en dit liefst op een radicale, luide manier, overgoten met een handje confetti favoriete kruispunt: anarchisme, feminisme, LGBTQ, ecologie, sociale bewogenheid, vegetarisme favoriete ontroering: de kleine verwondering favoriete onvoorwaardelijke liefdes: yohanes, hermelijn en hazel, mijn drie kinderen
Mia
arrow

Mia

Sociaal Laborant, Vrijwilliger
close
Content
Evie
arrow

Evie

Sociaal Laborant, Webdesign en IT
close
IT verantwoordelijke
Meldy Ijpelaar
arrow

Meldy Ijpelaar

Sociaal Laborant, Vrijwilliger
close
Meldy onderzoekt de potentie van de sensitieve verbeelding om nieuwe realiteiten voor te kunnen stellen. Om te zijn als een soort blinde die zich een beeld vormt via zintuigen en herinnering, maar vooral ook met wat hij voor zich ziet. Een ideaal dat er nog niet is, maar ontstaat vanuit de verschillende bronnen die wij kunnen aanboren om dat ideaal te vormen. Om meer inzicht te krijgen in de verhouding tussen lichaam, geest en samenleving gebruikt Meldy methodes als theater van de onderdrukten, labyrint theater en contact improvisatie. Zij studeerde kunstacademie en momenteel voor leraar lager onderwijs. In haar beroepspraktijk als leerkracht laat zij zich inspireren door de ideeën van Paulo Freire, Alfie Kohn en Layla Abdel Rahim.
Mattias
arrow

Mattias Buysens

Sociaal Laborant, focust op de LABO-tuin
close
Mijn naam is Mattias, een enthousiaste 30'er die met beide voeten en een open blik in de wereld staat. Ik studeerde af als bachelor in de orthopedagogie en sociaal-cultureel werk en merkte hierbij dat ik vooral bezig wil zijn met mensen. Contact is wat mij wakker houdt. Mijn werkervaring ligt dan ook vooral in het vormingswerk met jongeren en in de ngo-sector als educatief medewerker. Ik leerde LABO vzw kennen door zelf deel te nemen aan een forumtheaterstuk over boeren in Colombia en bleef de organisatie van dat moment van dichterbij volgen. Intussen voelt labo voor mij aan als een stuk familie. Je zal mij voor LABO dan ook op verschillende plaatsen aantreffen met een huidige focus op onze LABO-tuin.Daarnaast ben ik vaak te vinden op mijn fiets doorheen Gent, op een badmintonveld of in een andere setting ondergedompeld in thema's als klimaat, diversiteit en duurzaamheid!
Lowiese Broes
arrow

Lowiese Broes

Sociaal Laborant
close
Hallo! Mijn naam is Lowiese en vanaf vandaag (1 september 2016) loop ik stage bij LABO vzw. (Spannend!) Ik studeer Sociale en Culturele Pedagogiek aan de KULeuven. Vanuit onze richting buigen we ons over vragen die nauw verbonden zijn met de kwestie hoe mensen het samenleven vorm geven: hoe gaan we om met anderen, maar ook met dingen, dieren en de natuur. Precies omdat op deze vragen geen pasklaar antwoord bestaat hoop ik door veel te lezen, luisteren, discussiëren en vanuit een sterk engement recht te doen aan de complexiteit van zaken waarmee we geconfronteerd worden. Thema’s die dicht bij mijn hart liggen zijn migratie, klimaat en sociale ongelijkheid. Bij Labo hoop ik mee vorm te geven aan praktijken die leiden tot reële veranderingen in het persoonlijke en maatschappelijke leven.
Hannah
arrow

Hannah Desmet

Sociaal Laborant actief in de actiewerkgroep en mede-organisator van Back To Rural 2017
close
Hannah studeerde sociaal-cultureel werk (2015). Altijd op zoek, creërend en stappend naar een samenleving die meer solidair samen-leeft. Thema's die haar nauw aan het hart liggen zijn o.a. milieu, vluchtelingen, opbouwwerk, verantwoorde landbouw.Ze is gefascineerd door muziek en samenspel en je vindt haar al eens met een viool in de hand. Vliegt er graag met volle energie in. Zo ook bij LABO vzw, via haar engagement in de actiewerkgroep, als mede-organisator van Back To Rural 2017 (of was het Rollebollen met de Knollen?) en het ontdekken van haarzelf als groepswerker.
Thibaut Welkenhuyzen
arrow

Thibaut Welkenhuyzen

Sociaal Laborant, Vrijwilliger
close
Thibaut Welkenhuyzen studeerde af aan de Artevelde Hogeschool met de Banaba Creatieve Therapie, specialisatie Drama. Binnen de therapeutische werking werkte hij met de methodieken van o.a. 'Theater van de Onderdrukten' bij vrouwen met eetstoornissen, alsook binnen de verslavingszorg. Naast zijn opleiding volgde hij cursussen Developmental Transformations en Psychodrama. Verder is Thibaut lid van de beroepsvereniging van creatief therapeuten en springt hij af en toe in voor het kinderatelier die activiteiten in de Hasseltse gevangenis verzorgt voor gedetineerden en hun kinderen. Momenteel combineert Thibaut zijn LABO engagement met een job als dramatherapeut in de Forensische Psychiatrisch centrum.
Lieselot Everaert
arrow

Lieselot Everaert

Sociaal Laborant, Tuinvrijwilliger
close
-
Pieter Baets
arrow

Pieter Baets

Sociaal Laborant
close
Opleiding: Bachelor in de Sociologie, Master in de milieuwetenschappen, half afgewerkte BANABA in Intercultureel Management, Permacultuur training, Training in Popular Education, educatie in NME, forumtheater (Barbara Santos) en verbindingswerk (Chris Johnstone) Ervaring: Pieter past al jaren populaire educatie toe in allerlei vrijwilligerswerk, sociale bewegingen, ngo’s en talenonderwijs. Van taallessen in India, straateducatie in Turkije, over transitieworkshops binnen de transitiebeweging tot workshops over vegetarisme bij EVA vzw. Pieter werkte tot voor kort naast LABO vzw ook halftijds als beleidsmedewerker (voorheen als educatief medewerker) voor de Unie van Turkse Verenigingen, een federatie van zelforganisaties. Inspiratie: Marc Colpaert (interculturaliteit), Iván Böszörményi-Nagy (contextualiteit), Joanna Macy (reconnecting), Barefoot college (community organizing), B. R. Ambedkar (empowerment – liberation theology), Jalal ad-Din Rumi ‘Mevlana’ (mystiek), The Pachamama Alliance (conscious commitment) Motto/citaat: “Emerging at the other end, we will not be the same as we were; we will have become more humble, more connected to the natural world, fitter, leaner, more skilled and, ultimately, wiser.” 5Rob Hopkins, Bezieler van de Transitiebeweging°
Milena Van Driessche
arrow

Milena Van Driessche

Sociaal Laborant
close
Hoi! Mijn naam is Milena en in 2017 mocht ik 4 maanden een superboeiende stage lopen bij LABO. In datzelfde jaar studeerde ik ook af als sociaal-cultureel werker. Nadien proefde ik nog even van het schakeljaar voor de master in gender en diversiteit, maar haakte af door de hoge werkdruk en de nood om op eigen benen te gaan staan. Desondanks hebben die thema's me niet los gelaten. Na mijn stage bij LABO bleef ik er plakken om o.a. KiemKracht mee te organiseren. Sinds jaar en dag lid van de JNM, mag ik nu in het hoofdbestuur als vrijwilliger ook de thema's diversiteit en persoonlijke integriteit mee vorm geven. Verder werk ik in een natuurvoedingswinkel en volg ik een opleiding tot herboriste. Af en toe wat yoga en spiritualiteit tussendoor helpen me het hoofd koel te houden in deze soms dol draaiende wereld. Naar de toekomst toe voel ik het kriebelen om iets te doen met kruiden en planten, rituelen en het werken met vrouwen. Hoe dat vorm zou kunnen krijgen, is ook voor mij nog een raadsel. Ik draag LABO een warm hart toe om het vernieuwende en broodnodige werk dat ze verrichten.