L’événement (Drama) – Filmlabo – 6 december

De filmvertoning is gratis maar gelieve te reserveren via dit formulier.
⠀⠀
OVER DE AVOND
⠀⠀
In België werden al vele stappen gezet om de toegang tot abortus mogelijk te maken. De drempels blijven echter hoog. Voor bepaalde groepen in de samenleving wordt de toegang zelfs quasi onmogelijk gemaakt.
⠀⠀
Dokters van de Wereld maakte de balans op van de toegang tot abortus van vrouwen en meisjes zonder wettig verblijf. In theorie kunnen zij terecht bij het OCMW, maar in de praktijk omhelst de ‘dringende medische hulp’-procedure zo veel obstakels dat het recht op een veilige abortus systematisch in het gedrang komt.
⠀⠀
Ellen van Dokters van de Wereld komt ons meer vertellen over de moeilijkheden voor deze vrouwen en mogelijke oplossingen hiervoor. Ook Lut van Luna Abortuscentra is aanwezig en zal toelichten hoe de medewerkers van de abortuscentra omgaan met de drempels die er ook vandaag nog zijn.
⠀⠀
Daarna kijken we samen naar de Franse film ‘Lévénement’ (2021). De film volgt een jonge Franse studente die zich genoodzaakt ziet een abortus te ondergaan in 1963, een tijd waarin dit nog verboden was…
⠀⠀
Labo vzw, Dokters van de Wereld, Luna vzw en Furia vzw nodigen je hartelijk uit op deze avond.
⠀⠀
En nogmaals: de filmvertoning is gratis maar gelieve te reserveren via dit formulier.
⠀⠀
PRAKTISCH
⠀⠀
WANNEER?
Dinsdag 6 december 2022
19.30 START gesprek
20.00 FILM
22.00 nog even napraten aan de BAR
⠀⠀
WAAR?
CINÉ RIO op de Koer (Meibloemstraat 86, Gent)