Plaats: Ciné Rio, De Koer, Meibloemstraat 86, 9000 Gent
Tijd: dinsdag 14 maart 2023, 19.30

Deze Filmlabo, op 14 maart, staat in teken van 8 maart: de internationale strijddag voor vrouwenrechten.

Over de film

Ken Loach, die bekend staat voor zijn socialistisch getinte films, trok voor deze film voor het eerst naar de Verenigde staten. In deze aanklacht tegen multinationals, zien we Maya die zonder papieren de Mexicaanse grens oversteekt en als schoonmaakster aan de slag gaat. De werkomstandigheden zijn echter alles behalve wat ze gehoopt had. En dan stuit ze op de  vakbond..

De film wordt ingeleid door Rosa Paz. Rosa is werkzaam als poetsvrouw met dienstencheques en militant bij ACV en komt getuigen over haar arbeidsomstandigheden en waarom het zo belangrijk is om feminisme en syndicalisme te combineren.

14 maart 2023
🕢 19.30 deuren en bar open
🕗 20.00 inleiding door Rosa Paz
🕗 20.15 start film
🕤 22.05 napraten aan de bar

Locatie
: De Koer, Meibloemstraat 86, 9000 Gent
Inschrijven kan via deze link
Je kan ter plaatse een vrije bijdrage doen.
📽️Filmlabo is een filmclub, die u een geweten wil schoppen. En dát op geheel geweldloze wijze, met films die je kritische zin prikkelen. Zo hopen we het al behoorlijk rijke Gentse filmlandschap nóg te verrijken, met regelmatige vertoningen van maatschappijkritische films in alle diversiteit. Tegelijk weten we maar al te goed: met kijken alleen verander je de wereld niet. Daarom openen we achteraf de bar voor een discussie over de film én het ontstaan van wilde plannen om de wereld te veranderen.
👐 Met filmlabo zijn we steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een handje willen toesteken bij het klaarzetten van de zaal, de bediening aan de bar én natuurlijk de keuze van de films. Interesse? Stuur ons een berichtje of mail naar matilde@labovzw.be