You are here:

Werkvorm in de kijker – Sensorisch Labyrint Theater

sensory labyrinth theater

Een participatieve theatermethode, ontwikkeld door Iwan Brioc (Theatr Cynefin), die via zintuigen stil doet staan bij het gevoel levend te zijn in het hier en nu. Zo kunnen we vervolgens ons bewustzijn en bestaan heroverwegen. 

Sensorisch Labyrint Theater is een proces dat leidt naar een performance (het labyrint). De collectieve constructie door de labyrintbouwers staat hierbij centraal. Iwan Brioc begeleidt de deelnemers door de verschillende fases:

1. herkennen van de mogelijkheden van het lichaam als een ruimte voor herinnering, verbeelding en transformatie (collectief en individueel)     

2. ontdekken van de relatie tussen opbouwer, object en ruimte

3. onderzoeken van persoonlijke verhalen door ze te vertegenwoordigen in kunstinstallaties

4. creëren van een zintuigelijk moment (sensorisch portaal)

5. performance – het labyrint

De performance nodigt de toeschouwer uit om te reizen door een donker driedimensionaal labyrint. Onderweg ervaart men momenten en ontmoetingen die het sensorisch bewustzijn verhogen en zintuigelijke herinneringen oproepen waardoor concepten als tijd en ruimte, ik en jij, binnen en buiten beginnen te vervagen. Dit vervagen is belangrijk om het bewustzijn naar het hier en nu te brengen en het bestaan te kunnen heroverwegen.

Wil jij graag getuige zijn van hoe Iwan Brioc een zintuigelijk labyrint bouwt met 25 deelnemers uit heel Europa? Op 5 en 6 november volgen enkele toon- en deelnamemomenten voor geïnteresseerden.

Voor meer info:
http://www.iwanbrioc.com/
http://www.therepublicoftheimagination.org/

Deze training wordt gesubsidieerd door:

logo-erasmus-plus