« Alle Activiteiten

Training 4 Trainers (T4T): Kritisch Burgerschap Versterken

Begin:
13/04/2017 09:30
Einde:
17/04/2017 18:30
Door:
labo vzw
Email:
info@labovzw.be
Plaats:
De Zuidpoort
Adres:
Google Map
Rerum-Novarumplein 25, Gent, Belgium, 9000

BELANGRIJK: Wie niet 3 of 4 dagen kan deelnemen kan toch deelnemen via de afzonderlijke modules op donderdag, vrijdag en/of zaterdag. De modules staan op andere pagina's beschreven:

Onderdrukking en collectieve bevrijding – een verkenning

Methoden voor kritische bewustwording

Strategisch omgaan met sociale actie

 

Wil je graag jezelf en anderen aanmoedigen tot kritisch burgerschap? Hoe ga je met een groep jongeren aan de slag om strijdvaardiger uit de hoek te komen? Wat is er nodig om een opkomende beweging te consolideren en te versterken? Hoe voorkom je een burnout bij jezelf en je mede-organisatoren van die belangrijke campagne? 

Vragen die we samen verkennen gedurende een boeiende Training 4 Trainers van vier dagen met een extra opvolgingsdag in het najaar. Centraal staat het versterken van kritisch burgerschap bij individuen, groepen, organisaties en bewegingen. Hiervoor baseren we ons op de vijf kernelementen van LABO vzw: Leren, Ageren, Bewegen, Organiseren en Verbinden. Bouwstenen om ons engagement als burger samen met anderen te vertalen in een strijdbaar en kritisch burgerschap. 

In deze intensieve training dompelen we je onder in een boeiende mix van theorie en praktijk. Die krijgt vorm aan de hand van een brede waaier aan innovatieve en creatieve methodieken die LABO vzw hanteert in haar streven naar kritisch burgerschap. De kritische pedagogie van Paulo Freire, het Theater van de Onderdrukten van Augusto Boal en het Verbindingswerk en Duurzaam Activisme van Joanna Macy vormen de basis voor deze training. We vullen deze methodieken aan met eigen oefeningen en varianten op het werk van inspirerende trainers en activisten overal ter wereld. 

In de loop van het proces krijg je zelf ook de kans om in een veilige omgeving een sessie voor de groep te faciliteren, te organiseren, te bewegen, te verbinden of samen met hen te leren. 

Tijd: 

Donderdag, vrijdag, zaterdag én maandag (zondag dus NIET). Telkens van 09u30 tot 18u30. Mensen die van buiten Gent komen zullen indien gewenst te slapen worden gelegd bij andere deelnemers die zich opgeven als gastvrouw/heer. Er worden een tweetal vrijblijvende aansluitende avondactiviteiten voorzien. 

Prijs: 

250-300 € (professioneel tarief: organisaties) 
200-250 € (gewoon tarief) 
150-200 € (sociaal tarief: werklozen, studenten, gepensioneerden,…) 

Een middagmaal is in de prijs inbegrepen. De prijs is voor alle categorieën opgesteld met een glijdende schaal volgens het solidariteitsprincipe. Geef wat je jou kan veroorloven: je steunt een kleine organisatie en geeft anderen met minder financiële middelen op die manier ook de kans deel te nemen. Contacteer ons als de prijs toch een drempel vormt voor deelname.

Inschrijven:

Inschrijven doe je via dit inschrijvingsformulier (www.labovzw.be/inschrijven). Wie inschrijft, stemt in met ons annulatiebeleid dat je hier kan nalezen. 

Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag op rekeningnummer: BE19 8939 4402 7812 van LABO vzw met mededeling 'T4T Kritisch Burgerschap Versterken'.

 

iCal Import + Google Calendar