« Alle Activiteiten

T4T: maak de verandering: strategisch omgaan met sociale actie

Begin:
15/04/2017 13:30
Einde:
15/04/2017 18:30
Door:
labo vzw
Email:
info@labovzw.be
Plaats:
De Zuidpoort
Adres:
Google Map
Rerum-Novarumplein 25, Gent, Belgium, 9000

Oké, je bent je bewust van het feit dat heel wat fout loopt in deze wereld. Je wil niet bij de pakken blijven zitten, maar de strijd aanbinden met onrecht en onderdrukking. Maar hoe begin je daar aan? Aan welke obstakels kan je jou verwachten? En hoe vermijd je er alleen voor te staan?

Deze sessie zoomen we in op de ‘A’ van LABO vzw: ageren, of nog: overgaan tot sociale actie. We staan stil bij macht en het ontwikkelen van tegenmacht. We leren hoe de handelingsruimte in kaart te brengen en maximaal te benutten. Uiteraard gaan we vragen over tactiek en strategie niet uit de weg. In deze vormingsmodule is er ook aandacht voor het duurzaam maken van engagement en het betrekken van anderen op zoek naar collectieve bevrijding. En last but not least: we doen inspiratie op en bekijken een breed spectrum aan actievormen.

De volgende keer als je overspoeld wordt door verontwaardiging, ben je alvast beter gewapend om de strijd aan te gaan. Zoals Joe Hill het zei: rouw niet, maar organiseer!

Deze module maakt deel uit van de Training voor Trainers Kritisch Burgerschap Versterken. Het is het eerste namiddagprogramma. Deelnemen aan de module kost van 25 tot 60 euro (glijdende schaal volgens solidariteitsprincipe), maar niemand wordt geweigerd om financiële redenen. 

We moedigen deelnemers sterk aan de volledige training te overwegen. We stellen echter graag enkele specfieke modules open voor wie niet in de mogelijkheid is aan de hele cursus deel te nemen.

Inschrijven kan hier: http://labovzw.be/inschrijven/

iCal Import + Google Calendar